Lite extraledigt och kryssning

En helg håller just på att ta slut. För min del föregicks den av ytterligare två lediga dagar eftersom torsdagen och fredagen spenderades på Östersjön. Under en period var jag en flitig resenär till såväl Mariehamn som Tallinn och Helsingfors. Men de senaste åren har jag inte riktigt kommit till skott.

 

Nu blev det i alla fall av och det som avvek lite den här gången från tidigare Mariehamnskryssningar var att denna gång spenderades på Cindrella som jag bara åkt med en gång tidigare och det var för drygt tolv år sedan. Sedan dess har jag nog kryssat med Birka säkert 15 gånger. Skillnaden mellan båtarna är klart märkbar! Cinderella är en röjarbåt med ett speciellt klientel. Här handlar det om att vara dyngrak redan vid ankomsten till terminalen för att sedan fortsätta i samma stil under hela kryssningen. Något som ett gäng gapiga Motalasnickare tagit fasta på. Redan på anslutningsbussen innan Nyköping övergick de i grottmänniskostadiet. Någon form av högljudda brunstvrål övertog konverserandet och som om inte detta hade räckt spelade de sina idoler Meduza och Björn Rosenström på sin medhavda musikmaskin. Min ingångsuppfattning om såväl Motalafolk som byggjobbare fick definitivt nytt bränsle.

De höll samma nivå även under hela kryssningen. Jag vet det eftersom jag med min vanliga tur fick en hytt fem dörrar från svinen. Förmodligen var de allt för packade för att ta sig någon annanstans, för de röjde mest i sina hytter under hela resan. Meningen med detta kan ju diskuteras.. Måste vara billigare att gå ner och sätta sig hemma i källarförrådet och skråla med polarna och 10 plattor öl.

 

Nåväl. Det fanns positiviteter också. Jag hade ju gott sällskap i form av goda vänner med mig. Vi åt och drack gott och blev glatt överraskade över att Robert Wells och Mikael Rickfors stod för kvällens underhållning.

Helgen i övrigt har varit lugn. Vi kom hem från kryssningen vid åttatiden i fredags kväll och tiden sedan dess har mest ägnats åt vila. Ska faktiskt bli skönt att sparka igång vardagen igen även om den börjar redan klockan 05:00 imorgon:-) Bara ett litet avbrott på några dagar ger en nyttig nytändning. På tisdag är det dags för terminens näst sista körrep innan vår stora konstert. Nästa vecka avslutar vi med genrep tillsammans med bandet. Tiden går!

Robert Wells
Gilla & dela