Det blev ett rep i kväll

Efter åtskilliga veckors skolk pallrade jag mig iväg till ett körrep tidigare ikväll. Egentligen är min ordinarie repdag på onsdagar men inför kvällen efterfrågades extra många killar av en speciell anledning. Nämligen att tisdagsrepet var föremål för inspelning till SVT:S program ”Sverige”.

I en hast förflyttade jag mig från jobbet till replokalen och lyckades störta in i lokalen endast 5 minuter sen.

 

Även om jag varit borta en hel del från höstens rep så satt det mesta eftersom vi övade på många av låtarna redan under vårterminen. Dessutom är många av de låtar som tillkommit under höstterminen inte ”nya” för mig, vi har haft dem med tidigare under mina 7 terminer.

Hur som helst; det var kul att komma igång igen! Min ”dagsform” var bra och jag är nöjd med det jag presterade. Jag fick äntligen repa på Stilla Natt IRL. Arret är helt fantastisk och jag har lyssnat på övningsfilen sedan i somras för jag tycker den är så otroligt vacker och spröd. Vi körde den två gånger på raken och vid ett tillfälle när jag tittade jag mig omkring såg jag en av mina kvinnliga körkompisar torka sina tårar. Men det var inte bara hon! Även körledaren var rörd till tårar efteråt.

 

Nu är det inte många veckor kvar till den 15/12 då vi bränner av konserten och jag känner att det kommer bli en mäktig upplevelse. Ja, den kommer alldeles säkert köra om förra årets.