Playa de las Americas

Mitt lilla paradis

Tradition eller beroende? Ja, det är frågan. Men att få tillbringa en eller ett par januariveckor på Playa de las Americas, Teneriffa är numera något jag skulle ha svårt att försaka. När det är grått, trist och motigt här hemma i vardagen då flyr jag till den här länken! Här kan man både se och höra livet i realtid på strandpromenaden som jag dagligen besöker under mina vistelser där.

Några tips

På kartan har jag nålat diverse hotell och restauranger mm. som jag rekommenderar. Listans fylls på fortlöpande vartefter jag upptäcker nya intressanta platser. Har du egna bidrag att dela med dig av i området kring Playa de las Americas, Los Christianos eller Fanabe, är dessa naturligtvis välkomna. Gå till tipsformuläret här.

och en liten varning

Det är inte alltför ovanligt att platser där mycket folk är i rörelse lockar till sig mindre trevliga inslag i miljön. Tyvärr är det vad jag också kan se i Playa de las Americas. Det finns en gammal ruinliknande byggnad som troligtvis har inrymt nattklubbar och nöjesfält i sina glans dagar. Området har jag markerat med rött på kartan liksom även de undanskymda gångvägarna som passerar platsen. Här förekommer en del ljusskygg verksamhet under de mörka timmarna. Jag vill därför avråda alla för att vistas i det rödmarkerade området!

Relaterade blogginlägg

Same same, But different

Det är inte utan att jag känner mig lite besegrad. Besegrad av verkligheten som just nu inte ter sig riktigt som jag vill. Så blir det lätt när man lever för lite i nuet och för mycket i framtidsdrömmar, som...Läs mer

Dags att koka ner år 2017

I 3 centimeters nysnö slant jag iväg på blanka gåbortskosulor mot busshållplatsen för att hinna med den sista förbindelsen mellan Rimforsa och Linköping. När man har vänner som har bosatt sig utanför stan så får man i allt väsentligt anpassa...Läs mer