Du är här: Jesper Online > Om mig > Mitt Jobb

Mitt jobb

20190507_052740

Hur hamnade jag här?

Det är oktober 2000 och jag har just fått reda på att min tjänst på det IT-företag jag arbetat i de senaste tre åren nu skulle försvinna på grund av nedskärningar.

Att gå från 150% sysselsättning i denna svängiga bransch till arbetslöshet, a-kassekort och meningslösa samtal med någon trött handläggare på Arbetsförmedlingen såg jag inte som något alternativ.

Jag sökte jobb som bussförare mest för att ha en riktig inkomst och något vettigt att göra under tiden som jag letade efter ett ”riktigt” jobb.

19 år senare sitter jag och skriver den här texten. Något ”riktigt” jobb har jag ännu inte hittat. Mest av den anledning att jag inte har letat. Det tog mig inte alls lång tid att inse att jag hamnat rätt i mitt yrkesval. Jag trivs! Och så länge jag gör det kommer jag fortsätta med det jag gör.

Åren i bussbranschen

november 2000

Börjar som timanställd bussförare på dåvarande Linjebuss. Kör mestadels landsortstrafik runt Linköping.

juni 2004

Linjebuss, som hunnit med två namnbyten (Connex & Veolia Transport) vinner upphandlingen och fortsätter vara min arbetsgivare. Vid sidan av busskörandet hoppar jag ibland in som personalplanerare.

maj 2009

Lånas ut till Veolia Transports dottebolag Ramkvillabuss och börjar köra utanför länsgränsen på Ramkvillabuss Expresstrafik mellan Stockholm och Växjö. I februari 2010 tillkommer tågersättningstrafik på Stångådalsbanan mellan Linköping och Västervik.

juni 2010

Tågersättningstrafiken på Stångådalsbanan upphör när nya tåg levererats och satts i trafik. Expressbussen mellan Stockholm och Växjö läggs ner på grund av dålig lönsamhet. Jag återgår till landsortstrafiken runt Linköping.

juni 2011

Veolia Transport förlorar Expresstrafik samt delar av landsortstrafiken. Jag byter arbetsgivare och anställs av StångåBuss. Får en personlig DD-buss som jag huvudsakligen kör expresstrafik till Norrköping/Finspång och Åtvidaberg med.

augusti 2012

Östgötatrafiken tar över ansvaret för Campusbussen som trafikerar Norrköping-Linköping. StångåBuss & Ringarums Linjetrafik blir operativa bussbolag i trafiken (jag tilldelas ånyo en splitter ny dubbeldäckare som köpts in för trafiken).

juni 2019

Östgötatrafiken slutar köra Campusbussen efter att riksrevisionen anmält universitetet för att kringgå reglerna kring offentlig upphandling. För min del innerbär det att jag återgår till det ordinarie expressnätet inom länet.

januari 2020

StångåBuss och Ringarums Linjetrafik förlorar all linjetrafik som körs för Östgötatrafiken. Initialt är det småländska Grimslövsbuss som kommer att överta trafiken i juni 2021. Men efter överklaganden och ett utdraget rättsligt efterspel nekas Grimslövsbuss att teckna avtal med Östgötatrafiken. Det blir istället Nobina och Transdev som vinner trafiken. Trafikstarten försenas ett år.

Relaterade blogginlägg

Relaterade Blogginlägg

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna webbplats accepterar du vår användning av cookies.