Mitt jobb

Hur hamnade jag här?

Det är oktober 2000 och jag har just fått reda på att min tjänst på det IT-företag jag arbetat i de senaste tre åren nu skulle försvinna på grund av nedskärningar.

Att gå från 150% sysselsättning i denna svängiga bransch till arbetslöshet, a-kassekort och meningslösa samtal med någon trött handläggare på Arbetsförmedlingen, såg jag inte som något alternativ.

Jag sökte jobb som bussförare mest för att ha en riktig inkomst och något vettigt att göra under tiden som jag letade efter ett ”riktigt” jobb.

19 år senare sitter jag och skriver den här texten. Något ”riktigt” jobb har jag ännu inte hittat. Mest av den anledning att jag inte har letat. Det tog mig inte alls lång tid att inse att jag hamnat rätt i mitt yrkesval. Jag trivs! Och så länge jag gör det kommer jag fortsätta med det jag gör.

Åren i bussbranschen

november 2000 Börjar som timanställd bussförare på dåvarande Linjebuss. Kör mestadels landsortstrafik runt Linköping.
juni 2004 Linjebuss, som hunnit med två namnbyten (Connex & Veolia Transport) vinner upphandlingen och fortsätter vara min arbetsgivare. Vid sidan av busskörandet, hoppar jag ibland in som personalplanerare.
maj 2009 Lånas ut till Veolia Transports dottebolag, Ramkvillabuss, och börjar köra utanför länsgränsen på Ramkvillabuss Expresstrafik mellan Stockholm och Växjö. I februari 2010 tillkommer tågersättningstrafik på Stångådalsbanan mellan Linköping och Västervik.
juni 2010 Tågersättningstrafiken på Stångådslbanan upphör när nya tåg levererats och satts i trafik. Expressbussen mellan Stockholm och Växjö läggs ner på grund av dålig lönsamhet. Jag återgår till landsortstrafiken som utgår från Linköping.
juni 2011 Veolia Transport förlorar Expresstrafik samt delar av landsortstrafiken. jag byter arbetsgivare och anställs av StångåBuss. Får en personlig DD-buss som jag huvudsakligen kör expresstrafik till Norrköping/Finspång och Åtvidaberg med.
Augusti 2012 Östgötatrafiken tar över ansvaret för Campusbussen som trafikerar Norrköping-Linköping. StångåBuss & Ringarums Linjetrafik blir operativa bussbolag i trafiken (jag tilldelas ånyo en splitter ny dubbeldäckare som köpts in för trafiken).
Juni 2019 Östgötatrafiken slutar köra Campusbussen efter att riksrevisionen anmält universitetet för att kringgå reglerna kring offentlig upphandling. För min del innerbär det att jag återgår till det ordinarie expressnätet inom länet.

I Östergötland är AB Östgötatrafiken huvudman för kollektivtrafiken. Det handlar om bussar, spårvagnar. pendeltåg och kollektivtrafik till sjöss som körs för Östgötatrafiken men också Samhällsbetalda resor som exempelvis: Färdtjänst, Kompletteringstrafik och Särskild kollektivtrafik.

Östgötatrafiken är inte utförare utan använder ett stort antal entreprenörer sköter den uppgiften.

Med olika tidsintervaller, oftast var tionde, år handlas de olika trafikavtalen upp. Trafikavtalen är uppdelade i paket som bestäms av antingen trafikslag (tätort, lannsort, express eller särskild kollektivtrafik). eller geografisk indelning

För att köra buss i Sverige. Måste du ha körkortsbehörighet D. Därutöver skall du ha ett yrkeskompetensbevis (YKB). Det är en liten legitimation som påminner om körkortet. YKB består av fem olika kursdelar som skall förnyas var femte år.

Du måste också ha ett digitalt färdskrivarkort vilket man ansöker om i samband med körkortsutbildningen. 

Förutom detta krävs det också av dig som person att du är stresstålig, klarar av att arbeta skift under dygnets alla timmar, är serviceinriktad och en duktig fordonsförare mm. 

Ta kontakt med en trafikskola eller om, du är arbetslös, Arbetsförmedlingen som leder dig fram till en subventionerad utbildning.

Entreprenörsbyte

I juni 2021 övertas den trafik som StångåBuss idag kör för Östgötatrafiken i mellersta och östra Östergötland av Grimslövsbuss. Fortlöpande rapporter samt blogginlägg kring den här händelsen finns på länken som knappen nedan pekar på.

Gilla & dela