Framtiden är snygg och luktar gott ur en närsynts perspektiv

4:03 pip. Det är tidig måndagsmorgon och snart dags att ta sin vrickade dygnsrytm från semestern in i vardagen igen. Om cirka två timmar går bilen mot arbetsplatsen med en utvilad *nja* nyrakad och arbetsklädd bussförare. Redo för alla nya erfarenheter som ligger framför som ett alldeles nytt, oskrivet kollegieblock. Framtiden är underbar! Så hemlighetsfull och så nyckfull. Men också i någon mån påverkbar.

 

Om jag gör en snabbanalys av min framtid så ser den hyfsat händelserik ut ända fram till slutet av januari nästa år. Nöjd konstaterar jag också att det går att dra ett likhetstecken mellan ”händelserik” och ”rolig” för alla händelser den kommande perioden! Heja livet!:-)

 

Det börjar redan om drygt två veckor. Då är det äntligen dags att styra mot Slöjdgatan, Vocal Center och höstterminens första körrep! Sedan vidtar 13 veckor präglade av den gemenskap, glädje och värme som bara musiken och vänskapen i kören kan skänka. Det hela får sedan sitt klimax i slutet av november då vi gör vår julkonsert som kommer bli den största i Joyvoce:s historia i Saab Arena.

Men redan om en dryg månad har vi våra två första gig som också blir vår turnepremiär! den 25/9 gör vi ett kort framträdande på Hotel Rival, Stockholm i samband med att Hanna Rydman deltar i en intervju. Där skall hon berätta om sin resa från ide till den verklighet som idag är ett faktum med verksamhet på drygt 230 orter och 18 000 glada körsångare engagerade. Dagen därpå gör vi om exakt samma sak fast då på Lorensbergsteatern i Göteborg! Det kommer att bli en otroligt kul grej att vara med om!

 

Men redan innan dess inträffar den första ljuspunkten för hösten. Även den har en ett starkt musikaliskt inslag för den 16/9 skall vi, ett glatt kompisgäng, bevista Mamma Mia The Party på Tyrol i Stockholm.

De här små ljusglimtarna tillsammans bygger en bro i tiden som sträcker sig fram till julförberedelser, jul och nyår vilket också är en period som inte bjuder många döda punkter.

När sedan trettonhelgen gör sorti och man konkar upp julpyntslådorna på vinden, är det dags att ta med resväskan i retur nerför trapporna. Två härliga veckor i värmen ligger då framför fötterna.

Framtiden är inte så dum!