Mot sista hållplats

En kolsvart regnblöt novembermorgon år 2000 kvitterade jag ut Linjebuss 4529 i Barhällsdepån för att köra mitt allra första pass. Färden gick med tom buss ner till Brokinds vägkors där jag startade med linje 564 in till stan. Därefter 249 från Lambohov till Berzeliusskolan och sedan 572 till Tift och Ledberg. Rast och bussbyte till Linjebuss 5418 – en Neoplan stadsbuss och två varv på linje 213 Resecentrum-Malmslätt. Jodå – den första dagen sitter stenhårt i minnet fortfarande!🙂 Dag två och framåt däremot är höljda i dunkel.

Men klockan 15:00 i eftermiddag blir det linje 70 från Garnisonen till Norrköping. 16:15 går färden tillbaka med linje 72 från Vrinnevisjukhuset. Sen parkerar jag min jobbarkompis 8629 för sista gången på StångåBuss depå (det började och slutade med en van Hool, dock med några årsmodeller emellan) och därmed är slutparentesen satt för en händelserik, rolig, prövande och minnesvärd epok i yrkeslivet. 21 år, 8 månader, 4 olika uniformer och 6 bolag har det blivit. Mestadels med trafik inom länet men under en extra rolig period på ett drygt år hade jag den stora glädjen att få köra för småländska Ramkvillabuss och deras expressbusstrafik mellan Växjö och Stockholm!

Nu är vi framme vid de blandade känslornas stora dag. Ett nytt kapitel väntar på måndag vilket jag ser fram mot med stor entusiasm och glädje. Samtidigt lämnar jag ett roligt jobb och mister ett stort gäng härliga kollegor som jag passar på att önska ett stort LYCKA TILL i framtiden. Vi får se om tårkanalerna håller tätt när jag åker ifrån depån på Garnisonen för sista gången ikväll, det är inget jag kan garantera.