Federley i skandal

Centerpartiets EU-kommissionär och andre vice ordförande, Fredrik Federley, har hamnat blåsväder sedan det kommit fram att hans sambo dömts för ett drygt 20-tal pedofilbrott. Sambon dömdes 2014 till ett 20-årigt fängelsestraff och frigavs villkorligt i februari.

Huruvida Federley haft kunskap om sin sambos förflutna och, i så fall, hur länge, vet ingen ännu. Han är just nu sjukskriven till slutet av februari 2021. Innan dess får vi nog inga svar på dessa frågor. Ändå tillåter sig somliga att döma Federley ohörd.

Som så ofta när en enskild politiker hamnar i en skandal tillåter sig somliga att göra partipolitik och plocka billiga poäng. För några dagar sedan uttalade sig en grottmänniska på Youtube och beskyllde till och med Centerpartiet för att vara pedofilvänligt!

Brottet Federleys sambo har avtjänat straff för är vad det är. Men låt saker och ting ha sin gång. Låt Centerpartiet sköta den här processen och ta sina egna beslut utifrån utgången av densamma. Sen kan ni själva avgöra.