Tack och hej 2015

Livets drivkraft är ju att alltid sträva uppåt och framåt. Att ständigt jobba med sin egen utveckling för att hänga med i tiden. Att lära av gamla misstag för att de inte skall upprepas. Att sätta upp mål. Men någonstans mitt i det här racet behöver man ibland även stanna upp, tänka efter och inse att ”jag har det faktiskt rätt så bra”.

Ju äldre och visare man blir kommer man också till nya insikter och lär sig uppskatta det som tidigare tagits för självklarheter! När jag går till mig själv och recenserar det år som nu skall läggas till handlingarna, kan jag med fog påstå att 2015 nog var det bästa året jag hittills upplevt! Att det blev så beror nog till stor del på att jag har blivit vuxen nog att ta tillvara på just det här tankesättet.

I en värld så fylld av elände har jag privilegiet att varje dag vakna upp i ett land förskonat från krig, förtryck o.s.v. Jag har hälsan att ta mig ur sängen utan hjälp, de bästa av vänner man kan ha, en alldeles egen bostad med en dörr jag stänger om mig när jag vill vara ifred, en bil som tar mig till de platser jag vill, ett jobb som jag trivs med – som betalar mina utgifter. Saker som ibland kan te sig lika självklara som luften vi andas. Men så är det inte för alla, tyvärr.

Utöver detta har ju det gångna året även innehållit en hel del guldkorn. Det allra största av dem är tveklöst steget jag tog mot att bejaka mitt intresse/passion; körsången. Något som gjort mig till en gladare och lyckligare skit vilket jag hoppas inte helt obemärkt passerat min omgivning!

2015 var också året jag uppnådde den vuxna åldern av 50 år. Även detta blev en minnesvärd händelse tack vare mina härliga vänner som i maskopi med farsan styrde upp en överraskningsresa till Tallinn. En upplevelse jag kommer minnas med glädje och värme.

Mitt musikintresse innebär ju inte bara att sjunga själv, utan i lika hög grad lyssna. 2015 bjöd på ovanligt många livemusikupplevelser; Diggiloo i Vadstena, Roxette på Sjöhistoriska och så förstås ett antal allsångskvällar på Skansen.

Till samlingen av minnesvärda händelser måste jag även lägga det förtroende jag fick från min arbetsgivare att författa ett pressmeddelande. Efter att ha anlitat en marknadsbyrå och förkastat 4 olika förslag blev jag (av alla) tillfrågad om att skriva det pressmeddelande som skulle berätta om företagets övergång till fossilfritt bränsle. Min version blev till belåtenhet och mina ord har sedan dess återgivits i såväl svensk som utländsk motorpress, kul!

Livets skiften är fascinerande! Om någon på nyårsafton 2014/15 talat om för mig att jag innan året är slut skulle stått på en scen vid fyra tillfällen och sjungit inför en publik om 2 000 personer hade jag avfärdat vederbörandes påstående lika galet som året i sig faktiskt skulle komma att bli.

Tack och hej 2015!