Var sak har sin plats

Augusti har just börjat. Efter en period med ostadigt väder och låga temperaturer har vi åter fått en riktigt härlig sommardag. Dagen går mot kväll, en sån där skön sommarkväll när de ljumma vindarna smeker kroppen och alla dofter från blommorna tävlar om att överträffa varandra. En kväll när man känner att man inte vill gå in.

Kanske var det så den tolvåriga flickan också tänkte när hon tog en sen hundpromenad och beslutade sig för att ta omvägen förbi Schellmacken och handla en korv. Hon fick plikta med sitt liv just därför. Inte för att hon befann sig på fel plats vid fel tillfälle. Utan för att ett gäng svin som sätter sig över samhället med egna lagar och straffskalor gjorde det!

Än en gång tvingas jag konstatera att vi lever i ett land där de som borde vara inlåsta går fria och ställer till med fanstyg ute i samhället, medan ”vanligt hederligt” folk är inlåsta av skräcken för att vistas ute efter mörkrets inbrott och risken att råka illa ut precis som den här flickan gjorde.

I Sverige skall man kunna gå ut med sin hund, köpa en korv på macken eller vad man vill, när man vill! Även om man är tolv år gammal och tjej! Om de kriminella pajaserna som succesivt håller på att ta över samhället vore inlåsta, skulle det kunna vara så. Om rätt person vore på rätt plats skulle vi kanske också ha en regering med fullt fokus på att bekämpa detta istället för att ägna all tid åt att försöka komma över ens internt!