Allt Faller fritt

Inte kan väl någon påstå att man lyfts upp mentalt av den pågående Coronakrisen. Allt och alla påverkas av eländet. Igår kom allt betydligt närmare när ett av alla tusentals dödsoffer fick ett ansikte för de allra flesta av oss. Jag tänker på chockbeskedet att Adam Alsing dog alltför tidigt i sviterna av den förbannade Covid 19.

Självklart skall man inte gnälla när man, som jag sluppit undan smittan än så länge. Jag är bara indirekt påverkad på olika sätt. Jag inser att den kommande sommaren är förlorad i det avseendet att många aktiviteter troligen kommer att vara inställda. Sedan 12 år har jag haft som sommartradition att besöka Skansens allsångskvällar. I år blir det troligen inte så. Körsångeriet är en annan viktig del av mitt liv som nu påverkas eftersom vårterminen är pausad fram till juni. En större konsert är planerad i Stockholm i mitten av juli. Men jag vågar inte heller hoppas på att något av detta blir av. Däremot håller jag både tummar och tår för att Joyvoice som företag kommer att klara den här krisen vilket också är ovisst i nuläget.

En annan tradition som kommer att påverkas är Tenerifaresan i januari -21. Just nu ser det ut som det är för tidigt att företa sig några utlandsresor då. Om den blir av över huvud taget nästa år så kommer den att bli betydligt senarelagd. Triviala ting i en värld som just nu lever i skräck, sorg och oro. men det här är några av de glädjeämnen som gör min tillvaro meningsfull.

Inte heller på jobbet är det sig likt. Hela min schemagrupp om 4 man är för tillfället obefintlig sedan trafiken reducerats från och med den här veckan. I nuläget har jag förfogandetjänst vilket i klartext innebär att jag inte har några förutbestämda uppgifter utan får vara standby för att rycka in vid akuta störningar. Utöver detta ligger ovissheten om vem vi får till arbetsgivare, och när. Den nyss avgjorda upphandlingen medförde att StångåBuss som är min nuvarande arbetsgivare förlorade trafiken till småländska Grimslövsbuss. Upphandlingsresultatet överklagades av två andra konkurrerande bolag och underkändes. Nu väntar en långvarig process med ännu ett överklagande från beställarsidan vilket troligen försenar hela processen med minst ett halvår. Så just nu lever vi i total ovisshet om vem som skall bli vår arbetsgivare när alla kvarnar har malt klart.

Men eländet är inte slut här. För några dagar fick jag beskedet att jag har diabetes typ 2. Nu väntar ett helt nytt liv fyllt av begränsningar. Just nu är det skitjobbigt att hantera det här beskedet. Jag är ordentligt omskakad men hoppas och tror att allt skall bli lite bättre framöver när allt får sjunka in.

Ja – om man skall summera läget så kan jag bara beteckna det som dystert tråkigt, destruktivt och hopplöst för tillfället. Det jag har radat upp i det här inlägget bildar bara ett enda stort mörker. Som tur är finns det tröst att hämta i vetskapen om alla underbara människor som finns omkring mig. Alla Youtubeklipp med katter som kan få vem som helst på bra humör. Sen får man inte glömma devisen som för mig framåt när allt är åt helvete ”det kan bara bli bättre”.