Då drar vi ut på lidandet

Min arbetsgivare, StångåBuss, förlorade all trafik i den upphandling som avgjordes i slutet av januari. Vinnaren blev det Småländska bolaget Grimslövsbuss som lade det förmånligaste budet i upphandlingen som omfattar cirka 90 fordon och gäller från juni 2021 till juni 2032.

Nobina och Transdev som kom tvåa i de två anbudspaketen valde snabbt att överklaga upphandlingen och igår kom utslaget som alltså innebär att upphandlingen inte godkänns.

Min reflektion

Det värsta har visserligen redan hänt, att StångåBuss Förlorade sina uppdrag. Det som dock var lite glädjande var att ännu ett litet nationellt bolag vann. För jag vill helst inte vara anställd i en global koncern där man förvandlas från människa till ett sexsiffrigt anställningsnummer. Läget är lite mörkare nu i och med gårdagens besked. Men än finns lite hopp kvar!

Nu inleds sannolikt en ny process där Östgötatrafiken överklagar Förvaltningsrättens beslut till högre instans. Det här kommer att dra ut på tiden och StångåBuss kommer förmodligen att få sitt uppdrag förlängt med något halvår. Nu återstår att hoppas på att utslaget från det förväntade överklagandet landar rätt och att det var mödan värt.