Val 2018

Dags att rösta

Nej, jag tänker inte diskutera politik i min blogg. Det är verkligen inte därför jag skapat den.

Men nu är det bara lite mer än tre veckor kvar tills nästa regering skall väljas och jag kan inte nog påpeka hur viktigt det är att vi alla som får verkligen går och röstar! Det är inte bara viktigt för demokratins fortlevnad utan också för att få ett så väl underbyggt valresultat som möjligt!

Rösta rätt

Nästa sak som är minst lika viktig är att man röstar rätt! Hur vet man då det, eller bryr man sig ens? Är du en av de som röstar av slentrian, tradition eller utifrån din omgivnings åsikter? Skäms på dig! Lika viktigt som rättigheten att få lägga en röst är också skyldigheten att ta reda på de olika partiernas ståndpunkt och vilken av dessa som ligger närmast din ideologi. Håller du med mig?

Numera är det dessutom väldigt lätt att ta reda på var man står på den politiska kartan tack vare alla olika valkompasser som finns tillgängliga på Internet. Sätt av 5-10 minuter och svara på ett 30-tal frågor och du får ett omedelbart svar på vilka partier som ligger dig närmast. Valkompassen finns i ett antal olika varianter. Jag rekommenderar dig att göra samtliga valkompasser, gärna flera gånger vardera för att få ett så säkert resultat som möjligt. Själv har jag gjort de olika kompasserna drygt tio gånger vid det här laget. Jag tycker nu att jag känner mig säker på att jag kommer rösta rätt.

Här kommer länkarna till de vanligaste valkompasserna. Gå in och svara på frågorna redan nu vettja!

SVT:s valkompass

Aftonbladets valkompass

TT:s valkompass

Expressens valkompass

SR:s valkompass

TV4:s valkompass

Gilla & dela