Joyvoice gigar på Talang..

Joyvoice är huvudsponsor av årets upplaga av Talang. Serien är nu inne i sitt slutskede och igår sändes den första direktsända finalen av totalt tre. Det som är gemensamt för alla tre direktsändningar är att vi i JV:s Linköpingskörer har fått den ärofyllda uppgiften att vara publikvärmare inför sändningens start. Totalt kör vi två låtar, Ted Gärdestads För Kärlekens Skull & Shakiras Waka Waka.

 

Det kan i och för sig låta ”glassigt” att medverka i (eller i alla fall i den närmaste utkanten)  av en TV-produktion. Och två låtar – ja det river man väl snart av. Eller?

 

Dagen började med avfärd från Linköping klockan 14:00 för att hinna upp till vårt genrep som skulle börja 17. Knappt 50 körisar på väg i buss med mig som enda kille… Produktionen av själva programmet är förlagd till en lokal i Alby söder om Stockholm som kallas Subtopia.

På vägen upp fick vi veta att man låg cirka 30 minuter efter i genrepet av programmet. Eftersom vi inte hade någon loge eller annat utrymme att hålla till i, valde vi att tillbringa denna extrahalvtimme vid ett närliggande köpcentrum. 

 

När det väl var dags att bli insläppta så blev det med nya förhållningsregler; inga ytterkläder fick medföras in i lokalen och vi fick vistas där under absolut tystnad eftersom slutfasen av genrepet fortfarande pågick. Det blev en kort språngmarsch i -5°C från bussen in i lokalen. Drygt en timme försenat kunde vi tillslut göra vårt genrep, dock något avkortat.

Därefter väntan, väntan och väntan fram till 19:30 då vi skulle göra vår grej som tar knappt 7 minuter och därefter åka hem… 

 

Joyvoiceambassadörer värvar nya medlemmar bland publiken.
Ensam baryton. Den manliga uppslutningen var milt sagt klen!
 

Spontant genrep i Bussen