Ötur

Onsdagen spenderades med en heldags ötur. Trots mina sju besök på Teneriffa är det bara turistorten Playa de las Americas jag sett av ön. Men idag skulle det alltså bli ändring på detta. Första halvan av dagen spenderades med ett besök hos en tysk sängleverantör där man utsättes för en lättare övertalningskampanj att investera i en ny säng för sisådär 50 000 kr. För det är nämligen detta som är haken om man vill åka på en billig utflykt (denna kostade 12 euro) att man får besöka en sponsor, i detta fallet en sängleverantör.

När förpliktelserna var fullgjorda styrde bussen väster ut på ön och så sakteliga upp mot bergen. Efter två mat/fikastopp ankom vi målet för utflykten Puerto de la Cruz  – en av öns  första turistmål. Där fick vi spendera en timme på egen hand innan färden fortsatte runt ön. Vi passerade La Laguna beläget vid Teneriffas norra flygplats som inhyser ett av Spaniens populäraste universitet. Straxt därefter passerades också Santa Cruz som är öns huvudstad. Eftersom vädret var gynnsamt idag kunde man se över till grannön Gran Canaria.

Innan vi kom tillbaka till Playa de las Americas passerade vi även ett stort köpcentrum som, bland annat, innehöll världens minsta Ikea.